Sommer-detox efter ferien

Sommer-detox efter ferien

Sommerferien er for de flestes vedkommende ved at være forbi og hverdagen kalder igen. Dermed kalder ens dagligdagsvaner også på et gennemtjek. Der er måske blevet hygget igennem i ferien med lidt dagligt alkohol, is og andre madvaner end man havde før ferien.

Mange har i ferien (inklusive mig selv) oplevet en mave, der kunne ligne en gravid i 9. måned efter indtagelse af måltider. Det kan skyldes intolerancer og allergier overfor visse former for fødevarer. Rigtig mange har en eller flere fødevarer, som de ikke kan tåle og går derfor rundt med en fordøjelse der kører sit eget løb, og en mave der ligner en ballon. De fleste er bare ikke klar over, at de har disse intolerancer, og mange kan man heller ikke måle hos lægen i en blodprøve. Det kan være en daglig pine og en lille smule pinligt stadig at ligne en gravid, selvom det er 10 år siden man fødte.

Det kan også være, at den der pølse foran på maven bare ikke vil slippe, og du tænker, at det nok skyldes at du har født og at din mave bare nok ser slap ud og det må du leve med eller under kniven. Igen spiller kosten en altafgørende rolle.

Jeg har selv, via en naturlæge, fundet ud af, hvilke fødevarer min krop simpelthen ikke er i stand til at nedbryde eller jeg er allergisk overfor, og det i kombi med min mangeårige erfaring med mine kunders krop og hud gør, at jeg idag har en god fornemmelse for, hvad der virker og hvad der ikke gør, i jagten på en krop i balance.

For mig handler en sund krop ikke om at man skal være tynd eller tælle kalorier og afholde sig fra alt der er sjovt. En sund krop er for mig en krop i balance på flere planer. Tankemæssigt, følelsesmæssigt og fysisk. Alle celler i kroppen snakker unægteligt sammen og det gælder om at tage ansvar for sig selv og træffe de rigtige valg, der netop gør din krop glad. Og det er helt individuelt hvad det er. Du er den eneste der kan mærke din krop og hvordan den reagerer, og fordi din kollega reagerer positivt på én livsstilændring er det langtfra sikkert, at den også virker på dig.

En ting er dog sikkert og vist, og det er, at alle er enige om at en mave i balance er et stort skridt på vejen til en krop i balance. Fungerer maven ikke, går det ud over rigtig mange andre funktioner. Man bliver oppustet og føler sig tyk, tøjet strammer og sidder ikke ordentligt, hvilket igen gør, at man føler sig utilpas, gamle madrester kan få lov at ligge i dagevis og gå i forrådnelse inde i kroppen, hvilket giver ømme tarme, ildelugtende prutter, uren hud osv… alt sammen ikke super rart at være i.

Jeg vil rigtig gerne være med til at hjælpe dig til at få din krop i balance igen. Men det skal ikke være en kur, hvor vi laver 20 ændringer fra imorgen, for så går du højest sandsynligt kold allerede i næste uge og endnu et sundhedsprojekt er mislykket. Min måde at gøre det på, er ved at give dig en ny vane hver uge, som kan hjælpe dig til at få en krop i balance. Det blir ikke en kur, hvor du taber dig 20 kg på 2 mdr, men hvor du allerede fra dag 1, bliver en sundere version af dig selv. Det handler om sundhed og balance og ikke om kalorier og træning. Det bliver råd som er til at tage fat på, ved at tage ansvar og en beslutning om at blive en sundere version af sig selv på flere planer. Jeg går meget holistisk til værks og det kan både være råd om kost, motion og hud. Du kan tage det med dig, som du synes er relevant for dig eller du kan systematisk indføre alle de nye vaner. Det bliver i et tempo, så du altid har en uge til at indføre vanen, inden der kommer en ny.

Den nye vane vil enten komme her på bloggen, og altid på Facebook og Instagram, og det vil blive hver fredag, så du altid har weekenden til at starte den nye vane. Hvis man vil ændre noget, nytter det nemlig ikke altid at vente til “på mandag”, “efter ferien”, “til nytår” eller hvornår man nu tror man kan overskue det. Hvis man VIL ændre en vane, så start NU!

Du er altid mere end velkommen til at komme med spørgsmål eller kommentarer. Jeg glæder mig til at samarbejde med dig, om at blive en lidt sundere udgave af dig selv her i efteråret:-)

Følg med fra imorgen 😉

Min kurv
Din kurv er tom

Det ser ud til at du ikke har valgt noget endnu.